Omgeving

Door de gunstige ligging van De Veluwe Hoeve kunt u tijdens uw verblijf tal van activiteiten ondernemen.

 

Fietsen

U vindt hier de mooiste fietsroutes door de natuur van de Hoge Veluwe, het Nationaal Park Veluwezoom of door het fraaie IJssel landschap naar bijvoorbeeld een van de oude Hanze steden, Deventer, Zutphen en Doesburg. Ook het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst met circa 100 inwoners is per fiets en pontje te bereiken.

 

Fietsenverhuur
Wij beschikken over diverse typen huurfietsen, te weten 2 elektrische fietsen,  4 comfortabele stadsfietsen en 2 hybride tourfietsen.
Om zeker te zijn van uw huurfiets neem dan tijdig contact met ons op. 
 
Huurprijs per fiets per dag:
  • Stadsfiets (Batavus): 7 versnellingen en o.a. voorzien van zadelvering en geveerde voorvork. Huurprijs € 10,00
  • Hybride tourfiets (Koga Miyata): 21 versnellingen. Huurprijs € 15,00
  • Elektrische fiets. Huurprijs € 20,00 (Gelieve deze ruim van te voren aan te vragen)

 

Wandelen

Of u nu wandelt in Nationaal Park Veluwezoom met De Zilvense Heide, De Loenermark en De Posbank of u kiest voor 1 van de klompenpaden, één ding is zeker: u komt tot rust!  Bijna nergens vindt u zoveel rust en ruimte om te wandelen dan op de Veluwe.

Vanaf 25 februari 2022 heeft Eerbeek zijn eigen Klompenpad: Het Eertbeeckse Beekpad. Deze kunt u als gast starten vanaf onze B&B.

 

Steden

Een bezoek aan een of meerdere Hanze steden is zeker de moeite waard. Hier kunt u genieten van de oude karakteristieke geveltjes, de hofjes, de steegjes en pleintjes. Vanzelfsprekend treft u hier ook leuke restaurantjes en terrasjes en is het heerlijk winkelen.

 

Nationaal Park De Hoge Veluwe/ Kröller-Müller Museum

Op een afstand van circa 22 km bevindt zich het Nationaal Park De Hoge Veluwe met in het park gelegen Kröller-Müller Museum met de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld en Jachthuis Sint Hubertus.

Voor de fietsers onder u is dit ook zeker per fiets te bereiken. Gaat u liever met de auto, maar wilt u toch ter plekke het uitgestrekte park op de fiets ontdekken dan kunt u gebruikmaken van de fietsen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Voor informatie zie:  hogeveluwe.nl en  krollermuller.nl.

 

VSM Veluwse Stoomtrein Maatschappij

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. De stoomtreinen met originele rijtuigen rijden op een beperkt aantal dagen per jaar tussen Apeldoorn en Dieren. Bezoek ook de werkplaats en het stoomdepot in Beekbergen. Een grote draaischijf voor het draaien van de stoomlocomotieven heeft een prominente plaats in het stoomdepot. Kijk voor de dienstregeling op de website van de VSM: stoomtrein.org
Een bijzondere wetenswaardigheid is dat De Veluwe Hoeve aan het museumspoortje van de VSM ligt en dat u dus af en toe het geluk kunt hebben vanaf uw terras de stoomtrein op enige afstand voorbij te zien komen rijden. (Verder wordt dit spoorlijntje niet gebruikt door andere treinen).

 

Wellness Thermen Bussloo

Een van de beste Wellness centra van Nederland bevindt zich op slechts 11 km afstand van onze B&B. Thermen Bussloo is al een aantal jaren verkozen tot beste Wellness Centrum van Nederland. Kijk voor informatie op thermenbussloo.nl

 

Golfen

Op slechts 10 minuten rijden (binnen een staal van 10 km van onze B&B) liggen 2 fantastische golfbanen. Engelenburg Golf en Country Club en Golfclub De Scherpenbergh. Kijk voor informatie op:  engelenburggcc.nl  en  scherpenbergh.nl.

 

Zwemmen

Het hele jaar door kunt u terecht in het overdekte zwembad van Brummen, zwembad Rhienderoord op 10 km afstand van onze B&B. In de zomer is zowel het openluchtzwembad van Eerbeek, zwembad Coldenhove, als het openluchtzwembad van Loenen, zwembad Molenallee geopend. Beide openluchtzwembaden liggen op maximaal 4 km afstand van De Veluwe Hoeve. Voor natuurlijk zwemwater kunt u naar het nabij gelegen recreatiegebied Bussloo.

Kijk voor informatie op:  rhienderoord.nl , zwembadcoldenhove.nlzwembadloenen.nl en  leisurelandsbussloo.nl

 

Restaurants

In de directe omgeving bevinden zich een behoorlijk aantal restaurants. Hieronder vindt u een aantal die wij u graag willen aanraden:

Eerbeek:

Restaurant Grand Café De Korenmolen  dekorenmolen.com
Restaurant de Tijd  detijdeerbeek.nl  
Restaurant Formidable  formidable.nl 
Grillroom & Pizzeria La Villa  lavilla.nu 
Stuyv inn  stuyvinn.nl

Loenen:

Eetcafé ‘t Ruifje  ruifje.nl
Bistro de Bron  bistrodebron.nl 

Brummen:

De Vroolijke Frans  devroolijkefrans.nl
Kasteel Engelenburg  engelenburg.com
Tante Blanche  tanteblanche.nl
Grand Café Audrey’s  audreys.nl
Reuvershoeve  reuvershoeve.nl